WORKSHOPS

Het programma ziet er als volgt uit: 

09:30 ontvangst met koffie, thee & zoets
10:00 welkom door Evelien, Lola & Natasja
10:30 samenstellen van je eigen minifiguur
11:00 workshopronde 1
12:15 culinaire lunch
13:00 workshopronde 2
14:15 hapje & drankje
14:30 workshopronde 3
15:45 afsluiting
16:00 borrel met een hapje (tot 17:00)

Meer over de verschillende onderdelen lees je hier onder.

Creativiteit en zelfontwikkeling gaan hand in hand. Creatieve activiteiten, waaronder LEGO, werken als een katalysator in persoonlijke groei. Deze ontwikkeling hangt vaak samen met ingrijpende gebeurtenissen. Evelien, Lola en Natasja vertellen over de rol van LEGO en andere creatieve hobby's in hun leven.

Daarna maken we jouw minifiguur. Hoe zou jij er uit zien als LEGO poppetje? Kies een outfit, gezichtsuitdrukking en kapsel. Jouw miniversie wordt ingezet om in drie afwisselende workshops meer te leren over wie je bent als individu, in een groep en in de wereld. Natuurlijk gaat jouw minifigure mee naar huis.

Met behulp van unieke vragenkaartjes laten we je ook tussen de workshops door stilstaan bij wie je bent en waar je blij van wordt. Leer jezelf beter kennen of start het gesprek met een andere deelnemer. Van lichte en luchtige vragen tot diepere stof: we zetten jullie gegarandeerd aan het denken!

A hAPPY PLACE

Als je jouw leven precies zo kon inrichten als je maar wilde, hoe zag het er dan uit? Waarmee vul je jouw omgeving? Muziek, planten, boeken – misschien juist helemaal niks? Wil je een plekje voor jou alleen of nodig je anderen uit? Gebruik je felle kleuren of ga je voor rustig wit?

In deze workshop gebruik je LEGO als manier om te laten zien hoe jouw ideale wereld er uit ziet. Je krijgt van ons een LEGO kamer om in te richten tot jouw happy place. In welke ruimte zou jij je heel prettig voelen? Uiteraard krijgt jouw look-a-like minifigure een plaatsje in het bouwwerk.

Fotografie en creativiteit zijn uitlaatkleppen in de drukke wereld waarin we leven. Natasja legt jou uit hoe je jouw happy place prachtig op de foto zet. Je gebruikt daarvoor je eigen smartphone of fotocamera, zodat je de technieken ook thuis kunt gebruiken. Met praktische tips en tricks helpt ze jou letterlijk en figuurlijk voor ogen houden hoe het leven dat bij je past er uit ziet.

Je krijgt een boekje mee naar huis met informatie over speelgoedfotografie, inclusief tips voor aanschaf en gebruik van materialen en het gebruik van apps om je foto’s te bewerken.

SAMEN KNIKKEREN

Waarschijnlijk weet je aardig goed welke rol jij hebt in je vriendengroep of bij collega’s. Maar: die rol is vaak opgelegd van buitenaf of aangepast naar de normen van je omgeving. Wanneer je in een nieuwe groep een totaal andere taak uitvoert dan je gewend bent, komen je natuurlijke kwaliteiten naar boven.

Heb je wel eens met iemand een IKEA kast gemonteerd? Dan weet je hoe snel je de ander leert kennen als je samen iets in elkaar zet. Veel leuker dan een meubel is het om creatief aan de slag te gaan. In deze workshop bouw je met drie anderen een Hubelino
knikkerbaan. Uiteraard voorzien van een uitdaging en tijdslimiet.

Hoe functioneer jij in de groep? Welke rol neem je aan? Welke kwaliteiten zet je in? Evelien begeleidt het bouwen en licht verschillende teamrollen toe. De informatie over die rollen krijg je mee naar huis, zodat je daar verder aan de slag kunt met het inzetten van jouw talenten.

JOUW VERHAAL

Mensen houden van verhalen. Spannende, vrolijke, verdrietige. Welk verhaal vertel jij over jezelf?

Bewust en onbewust communiceren we dagelijks over wie we zijn. We delen een pakket aan informatie wanneer we het over onszelf hebben. Maar hoe vaak staan we er bij stil of die informatie (nog) klopt? Matcht het verhaal dat jij vertelt met wie we echt bent?

Als je imago – hoe de buitenwereld jou ziet – niet overeenkomt met je identiteit – wie je bent van binnen – zorgt dat voor innerlijke onrust. Dit uit zich in moeite met keuzes maken en het vasthouden aan mensen en activiteiten die veel energie kosten. Door je imago en identiteit onder de loep te nemen en aan te laten sluiten bij je ware zelf, wordt je leven lichter en leuker.

In deze workshop doen we dat aan de hand van jouw minifigure. Wat zegt die minifig over jou? Is dit representatief voor wie je bent? Hoe zie jij jezelf? Hoe zien anderen jou? Lola stelt vragen die jou aan het denken zetten.

Het uitgebreide werkboek dat je in deze workshop krijgt begeleidt je eenmaal thuis in het steeds meer jezelf zijn.

Seintje krijgen als de nieuwe data bekend zijn? Meld je aan voor de nieuwsbrief, dan ben je eerder dan anderen op de hoogte en in de gelegenheid een kaartje te kopen. Bovendien mis je zo de early bird bonus niet!
Ik vond het helemaal perfect. De diversiteit van de verschillende workshops was heel fijn! Een mooie dag met gezelligheid, creativiteit en emotie. Mezelf leren kennen en leuke contacten gemaakt. Met de tips uit de workshops ben ik super blij! Ik zal hier nog heel vaak aan denken.
Silvia
Duidelijke structuur en ontspannen. Goede sfeer! Ik was vooral nieuwsgierig naar mijn rol in teamverband. Dat is wel duidelijk geworden.
deelnemer oktober '21
Ik ga verrijkt terug naar huis. Het samenwerken, foto's maken en het reflecteren van jezelf - helemaal goed.
Hennie
Een mooie herinnering waar ik zeer vaak op terug zal kijken.
deelnemer oktober '21
Nieuwe inzichten in mezelf en mijn gedachtes en gedrag gekregen. Hele open sfeer.
Ine
De knikkerbaan is lol maken en geeft tegelijkertijd inzicht in je teamrollen.
Jan
Superfijn, veilig, luchtig en toch de diepte in. Ik kwam met de verwachting creatief bezig te zijn met LEGO en mezelf te ontwikkelen. Beide aan voldaan 🙂
deelnemer oktober '21
Had verwacht dat het zwaar zou zijn maar je leerde spelenderwijs nieuwe inzichten.
Ellen
Ben mezelf wel tegen gekomen. Ik voelde me erg veilig, was een leuke groep! Chapeau.
deelnemer oktober '21
Workshop Happy Place was heel leuk en inzichtelijk. De drie onderdelen vullen elkaar goed aan, afwisselend. De werkmap = top.
Wally
Super ontspannen en gezellige sfeer de hele dag. Was vrij neutraal gekomen maar het overtrof echt alles, wanneer is er weer een training??
deelnemer oktober '21
Erg leuk. Hele mooie gesprekken gehad. Top, mooi, netjes georganiseerd.
Gerry
Mooi om te zien hoe je jezelf, maar wel op afstand, kan tegenkomen in de minifig. Hoe die toch wat van je laat zien, ook al had je dat tevoren niet zo gedacht. Nieuwe inzichten om thuis verder aan te werken. Hele mooie prijsstelling.
Jan
Dankjewel voor de veilige setting en het welkom gevoel. Jullie hebben me verwonderd. Ben echt op een hele fijne manier veel nieuwe dingen over mijzelf weten te komen. Ik heb heel veel inspiratie opgedaan.
Daphne
De combinatie van creatief bezig zijn en jezelf en een ander leren kennen was top!
deelnemer oktober '21
Fijne, creatieve dag met fijne mensen, prettige plek, goede gesprekken, een inzicht en veel lol.
deelnemer oktober '21
Het was een super gave dag die ik voor geen goud Lego steentje had willen missen. Mooie mensen leren kennen en ja die Lego Masters zijn toch net mensen he 😉 maar wat een schatten van personen. Door hun was de sfeer zo gemoedelijk zo fijn. Bij de volgende wil ik er zeker weer bij zijn.
Petra

Bouw Aan Jezelf is een initiatief van Evelien Hoekman, Lola Nouwens & Natasja de Vos.